Den flygande älvan

Det var en gång en liten älva som hette Ingrid, hon bodde på en äng i tulpanlandet med många andra älvor. Alla älvorna hade varsin tulpan som de bodde i, alla förutom drottningen som bodde i en stor vacker ros och hon hade inte bara en, utan i ett stort slott av rosor. Alla älvorna hade det bra på ängen, men Ingrid var inte som alla andra små älvor, hon saknade vingar och fick gå till fots. Ibland kände sig Ingrid lite ensam när dom andra älvorna på ängen flög runt och lekte kurragömma med varandra.

Ingrid hade två trogna vänner, en älva som hette Britta och en flygande björn som hette Ubo, de var hennes bästa vänner. Ingrid och Britta brukade ofta leka tillsammans men det var inte så lätt för Ingrid att ta sig fram.


En dag så hände något fruktansvärt på ängen, när Ingrid vakande på morgonen såg hon hur alla tulpanerna på ängen började vissna. Alla de små älvorna samlades tillsammans och började viska med varandra om vad som hade hänt tulpanerna. Plötsligt började det bli molnigt och svart på himmelen. I fjärran såg man en stor drake som kom flygandes med den elaka häxan på sin rygg. Hon var fruktad av alla och var ingen vidare snäll person. Hon har alltid försökt ta deras drottnings plats, men har aldrig lyckats.

Hon skrattade högt och elakt när hon kom flygandes på draken, hahaha. Alla älvorna på ängen blev jätte rädda och gömde sig i sina tulpaner, alla förutom Ingrid:
- Vad har du här på våran äng att göra, du kommer aldrig lyckas ta vår drottnings tron skrek Ingrid efter den elaka häxan.

Då i samma stund kommer drottningen ut och ser vad som pågår, då berättar den elaka häxan att hon förgiftat hela tulpanlandet.

  • Om du lämnar tronen och gör mig till drottning, så får ni ett botemedel som gör tulpanerna vackra igen, om inte så kommer giftet att försvaga era vingars kraft så att ni inte kan flyga, sa den elaka häxan.

  • Det kommer du aldrig att lyckas med, skrek drottningen.

Då blev den elaka häxan så arg att hon riktade sin trollstav mot drottningen så hon föll medvetslös mot marken. Den elaka häxan tog upp henne på drakryggen och flög skrattandes därifrån.

Alla de små älvorna var rädda och chockade. Vad ska hända nu, finns det någon som kan hjälpa oss?

Det finns bara en sak att göra sa Ingrid, någon av oss måste rädda våran drottning, vi är helt chanslösa utan henne. Alla älvorna backade och kvar stod bara Ingrid och Britta.

  • Men jag kan inte ta mig igen den förbjudna skogen utan vingar. Det går bara inte sa Ingrid till dem andra.

  • Jag hjälper dig, vi gör det här tillsammans sa Britta.

Så tillsammans började de två små älvorna och den flygande björnen Ubo bege sig bort mot den förbjudna skogen.

Väl framme vid öppningen börjar Britta må dåligt och känner hur svag hon börjar bli i sina vingar utav den elaka häxans gift.

Ingrid bestämmer sig att fortsätta ensam och låta Britta gå tillbaka till tulpanlandet.

  • Det finns ingen chans att jag sviker dig säger Britta.

  • Du klarar aldrig av att gå till fots. Jag är van vid det, men det är inte du. Jag och Ubo fortsätter ensamma säger Ingrid.

Britta har inget val utan återvänder till dem andra i tulpanlandet.


Ensam med Ubo står Ingrid vid öppningen och tar första steget in i den förbjudna skogen med Ubo efter sig. Hon kan höra hur någon andas tungt långt där inne i skogen, hon tänker att om hon springer fort så kommer inget att hända. På vägen in i den förbjudna skogen stannar hon och märker att de tunga andetagen kommer närmare, nu kan hon se en stor figur som bara blir större och större ju närmare den kommer, Ubo gömmer sig bakom Ingrid.

Mitt framför henne står nu ett stort, fult troll med en enorm näsa och stora vårtor i hela ansiktet. Ingrid kommer då ihåg pulvret hon fått av drottningen och kastade det i trollets ansikte och sprang det snabbaste hon kunde. Ingrid och Ubo sprang ifrån det läskiga trollet och i mitten av skogen är det helt tyst. För tyst tycker Ubo som flyger upp ovanför träden för att se hur långt det är kvar, men han hinner inte upp förrän en stor flock fladdermöss kommer emot dem. Ubo försöker skydda Ingrid men Ingrid kom då på fladdermössprayen som hon hade köpt i tulpanlandets närbutik, hon tänkte att det kunde vara bra att ha, ICA:s egna förresten. Det var rea, endast 38:90. Hon tog fladdermössprayen och sprutade på fladdermössen som föll sovandes ner på marken. Ingrid och Ubo fortsatte nu sin resa mot den elaka häxans hus. Man kunde nu se sluten av skogen och en liten bit av den elaka häxans hus, men innan hon kunde fortsätta ut ur skogen var hon tvungen att ta sig förbi en stor mur med massor med vassa taggar i. Som tur var hade hon med sig sin ihopfällbara motorsåg, så hon kom lätt igenom muren.


Väl framme vid slottet fick hon syn på drottningen som var fastbunden högst uppe i ett torn som vaktades av den elaka häxans drake. Det skulle inte bli lätt att ta sig förbi den, men Ubo förvirrade draken genom att flygga runt huvudet på den. Nu kunde Ingrid smyga förbi in i tornet och rädda sin drottning.

Tillsammans skulle de återvände till Tulpanlandet där alla små älvor väntade. Efter drottningen och Ingrid kommer Häxan flygandes på sin drake i full fart.

  • Du har väl inte glömt att det är jag som har botemedlet till ditt land sa den elaka häxan skrattande.

  • Nej det har jag inte glömt elaka häxa. Jag har det här i min hand, det du håller i är bara vanligt vatten, sa drottningen.

Den elaka häxan blir så arg att hon tar fram sin trollstav och siktar den mot drottningen, men hon har trollstaven åt fel håll så hon träffar sig själv och förvandlas till en liten mask och draken till en blomma.

Nu kan de återvända i säkerhet till tulpanlandet och behöver aldrig mer oroa sig för den elaka drottningen.

Som tack för Ingrids tapperhet får hon äntligen sina efterlängtade vingar.

Av: M och Sancheez 2007 /Svenska B


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0